Disciplined Agile Delivery

Pozdrav Bosnia Agile!

Ja sam partner u Scott Ambler + Associates, menadžment konsalting firmi sa sjedištem u Torontu u Kanadi. Godinama pomažem organizacijama da usvoje i praktikuju agilne i lean tehnike, često u vrlo složenim situacijama. Ja sam misaoni vođa koji stoji iza Agile Modeling i Agile Data metoda. U posljednje vrijeme, moj fokus je bio na evoluciji Disciplined Agile Delivery okvira. Vrlo vjerovatno ste naišli na mene na LinkedIn forumima ili Twitteru.

Disciplined Agile Delivery (DAD) je nova generacija okvira u cilju razvoja velikih razvojnih organizacija. DAD je hibrid koji vuče svoje ideje iz Scrum, XP, Kanban, Agile modeliranja, Lean razvoj softvera, i drugih izvora, kako bi pokazao kako i kada se ove tehnike primjenjuju efikasno. Možete pogledati kratak uvod o DAD  i detaljniji bijeli papir pod nazivom Going Beyond Scrum. Mislim da ćete ih naći dosta izazovnim za čitanje i razmišljanje.

Zaista sam uzbuđen što sam se povezao sa Bosnom Agile zajednicom i radujem se suradnji sa njima. Sarajevo je već dugo na listi gradova koje želim da posjetim, jer je poznat po svojoj iznimnoj ljepoti i bogatoj historiji.

Scott W. Ambler

Senior Consulting Partner, Scott Ambler + Associates | Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. | Twitter: @scottwambler | Disciplined Agilist-Black Belt | DisciplinedAgileDelivery.com | The DAD LinkedIn Discussion Forum

Članak preveli Nermina Durmić i Fariz Saračević

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba