Bosnia Agile na Agile Adria 2015

Bosnia Agile se odazvala pozivu domaćina Agile Hrvatske i prisustvovala četvrtoj Agile Adria konferenciji koja se održala od 13. do 15. aprila u predivnom prirodnom ambijentu Termama Tuhelj.  Posjetioci, većinom iz Hrvatske, ali i drugih zemalja regije, su imali priliku prisustvovati nizu predavanja i workshop-a. Posebno su se istakli keynote predavači:

Mary Poppendieck (SAD) sa predavanjem "The scaling dilemma" i "Value stream mapping" radionicom, koja se osvrnula se na važnost komunikacije između timova koji rade na razvoju softvera te kako se današnje kompanije moraju orijentisati na krajnjeg korisnika, a ne kao u prošlosti misliti samo na stvari kao što su rezanje troškova ili rokova, kako bi na kraju imali uspješniji proizvod te bolje poslovne rezultate. 

Tom Gilb (Norveška), djed Agile-a, kako voli reći za sebe sa temom "Power to the Programmers!", koji je upriličilo i cjelodnevnu radionicu na temu "Lean QA: Much more cost-effective quality assurance methods, than testing".

Stephen Parry (Velika Britanija) sa temom "Frontier challenges for Lean and Agile to stay on purpose" i radionicom "'I am Spartacus' - would the real Lean thinker please stand up?".

Naravno i ostali predavači su bili na visokom nivou. Teme su bile raznovrsne od praktične vježbe izrade produkta po Scrum principima, open space diskusija do toga kako izvući što više vrijednosti iz retrospektiva kroz posebne vježbe, tako da je svako mogao naći nešto za sebe.

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba