Trening: AGILNO LIDERSTVO ZA RAZVOJ I RAST POSLOVANJA (AGILE LEADERSHIP)

Trening: AGILNO LIDERSTVO ZA RAZVOJ I RAST POSLOVANJA (AGILE LEADERSHIP)

From Februar 21, 2019 09:00 until Februar 21, 2019 17:00

Kod Hotel Holiday Sarajevo

info@agile.ba

+387 61 869 242

http://agile.ba/

Hits: 6916


GARANTOVANO ODRŽAVANJE TRENINGA U NAVEDENOM TERMINU!

Organizacije danas posluju u svijetu u kojem se promjene dešavaju često, sa nepredvidljivim posljedicama, gdje je poslovanje suočeno sa kompleksnošću, nepoznanicama i neizvjesnostima. Menadžeri koriste termin VUCA, što je akronim za volatility, uncertainty, complexity i ambiguity, da opišu kontekst u kojem svakodnevno posluju.  

U takvom promjenljivom okruženju, organizacije moraju postati agilnije, sposobnije da na pravi način odgovore potrebama klijenata i promjenama na tržištu. U razvoju softvera, agilni način rada postaje dominantan pristup razvoju kompleksnih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga. Mnoge softverske kompanije su naučile kako da izvuku korist iz neizvjesnog poslovnog okruženja i kako da rade na optimizaciji svog načina rada tako da promjene ne izbjegavaju, već da ih koriste kao svoju i kompetetivnu prednost svojih klijenata.

Ovaj trening je osmišljen da osposobi lidere i menadžere iz svih organizacija privatnog i javnog sektora da uvode promjene u svoje organizacije koje će im pomoći da rastu, razvijaju se i budu inovativni u kompleksnom i promjenljivom svijetu koji ih okružuje, primjenjujući uspješne poslovne prakse koje najčešće vidimo u IT kompanijama.

Na treningu ćemo objasniti šta je to "Agilnost u poslovanju" i zašto je ista potrebna za preživljavanje i rast u promjenljivom okruženju kroz upoznavanje sa praksama, metodama, tehnikama, alatima, organizacijskom kulturom, vrijednostima i principima, te prirodi liderstva koja je potrebna za rast i razvoj.

Ovaj trening je namjenjen za:

Na treningu ćemo analizirati sljedeće teme:

DATUM I LOKACIJA

Četvrtak, 21.02.2019.

Hotel Holiday

Zmaja od Bosne 4

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

KOTIZACIJA

Redovna kotizacija: 399 KM + 17% PDV = 466,83 KM

Rana kotizacija:349 KM + 17% PDV = 408,33 KM (Registracija do 20.01.2019. godine.)

Ako na trening prijavljujete 3 (troje) ili više odnosno 8 (osam) ili više polaznika iz vaše organizacije, imate pravo na dodatni popust od 10% odnosno 20% na kotizaciju svakog polaznika obuke, respektivno. 

U cijenu je uključen ručak, kafe pauze te materijali (brošura, radni materijal, Bosnia Agile certifikat).

REGISTRACIJA NA TRENING

1. Kliknite na link Prijava. Link dostupan na i vrhu ove stranice. Popunite obrazac za prijavu.

2. Izvršite uplatu kotizacije, tek nakon što dobijete predračun od strane Bosnia Agile. Podatke za uplatu ćete dobiti u e-mailu nakon što se registujete, ali sačekajte predračun prije same uplate.

RASPORED PREDAVANJA

Četvrtak, 21.02.2019. 

09.00-10.30 - Prvi blok

10.30-11.00 - Kafe pauza

11.00-12.00 - Drugi blok

12.00-13.00 - Ručak

13.00-15.00 - Treći blok

15.00-15.30 - Kafe pauza

15.30-17.00 - Četvrti blok

 

 

PREDAVAČ

Kemal Bajramović, dipl.ing.el.

Suosnivač, Agile/Scrum trener u Bosnia Agile 

Kemal je IT projekt menadžer koji u ovaj trening unosi višegodišnje iskustvo u agilnom upravljanju IT projektima, radu sa razvojnim timovima softverskih kompanija, razvoju poslovnih ideja, projektne dokumentacije i rješavanju brojnih izazova sa kojima se susreće projekt menadžer u razvoju digitalnih proizvoda. On ima preko 10 godina predavačkog iskustva, te višegodišnje iskustvo u držanju javnih i in-house Agile Scrum treninga.

On je Certified Scrum Master® (CSM), Certified Scrum Product Owner® (CSPO), Professional Scrum Product Owner™ (PSPO), Agile Project Management® (AgilePM), PRINCE2®, ITIL® i Management of Value® (MoV) certificiran.