ONLINE MEETUP: Umjetna inteligencija kao ključ uspjeha u praktičnoj primjeni – od ideje do značajnih benefita i ušteda

From April 16, 2020 11:30 until April 16, 2020 12:30
Hits: 4070

Link za online meetup: https://hangouts.google.com/call/5DdGLS8YX4o32GvCLbf8AEEI

 

Budući da značaj podataka u svakoj kompaniji sve više dobiva na važnosti, to su u poslovanju svake kompanije sve važnije discipline poput Data Mining-a, mašinskog učenja, umjetne inteligencije i napredne poslovne inteligencije i analize (Business Intelligence and Analytics). Kompanije koje u svojim poslovnih procesima ili dijelovima procesa na adekvatan i pravovremen način uoče prostor za upotrebu ovih savremenih metoda i disciplina u velikoj su konkurentnoj prednosti, a troškovi njihovog poslovanja se mogu znatno smanjiti. Stoga će na ovom meetup-u biti predstavljeno na koji način razmišljati prilikom primjene umjetne inteligencije u realnom okruženju, zatim kako otkriti potencijalni prostor za unaprijeđenje poslovnih procesa kroz korištenje umjetne inteligencije, te na koji način implementirati i inkorporirati ove podsisteme u postojeća softverska rješenja kompanije. Biti će predočeno mnoštvo realnih primjera koje smo praktično i uspješno implementirali nad realnim okruženjima i kompanijama – od distributerskih i trgovačkih kompanija do bankarskog i finansijskog sektora. Neki od uspješno implementiranih primjera su: predikcija prodaje, detekcija anomalija, razne metode klasterizacije i klasifikacije, primjena moćnih optimizacijskih algoritama poput optimizacije transporta, određivanje idealnih putanja kretanja, pretraživanje prostora, prirodom-inspirisani algoritmi i sl. Svaki od pomenutih sistema/algoritama je obezbijedio znatne uštede kompanijama koje to koriste u svom svakodnevnom poslovanju, što će također biti prezentirano na mnogobrojnim realnim primjerima. Na osnovu navedenih istraživanja napisali smo 20tak naučnih radova, tako da su dobiveni rezultati prepoznati kao izuzetno uspješni i u akademskoj zajednici, sa skoro 100 citata na Google Scholar u posljednjih nekoliko godina.

DATUM I MJESTO

Cetvrtak, 16. april 2020. godine

11:30 - 12:30

Link za pristup meetupu: https://hangouts.google.com/call/5DdGLS8YX4o32GvCLbf8AEEI

Dobro došli na meetup!

KOTIZACIJA I PRIJAVA
Učešće na meetup-u je BESPLATNO. Registracija je obavezna! Registraciju mozete izvrsiti klikom na dugme Prijava u vrhu stranice.

VAŠ PREDAVAČ

Meetup će voditi Emir Žunić.

 

Emir Žunić je PhD kandidat na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, sa preko 10 godina iskustva u oblastima Informacionih sistema i tehnologija, Sotverskog inžinjerstva, Data Mining, Artificial Intelligence, Business Process Management, Document Management Sistema i sl. Trenutno obnaša funkciju Head of AI/ML Department u jednoj od najrespektabilnijih i najstarijih IT kompanija u državi, Info Studio d.o.o. Sarajevo. Emir je također Co-Founder & CIO kompanije edu720 d.o.o. Sarajevo. Kao implementator, Team Leader ili Product Owner/Manager učestvovao je u implementaciji preko 100 različitih kompleksnih sistema, projekata, rješenja i aplikacija iz oblasti ITa. Osim toga, Emir je bio govornik na preko 20 Oracle kongresa i konferencija širom svijeta, a posebno se ponosi činjenicom da je bio pozvani predavač i govornik na jednom od najvećih IT skupova na svijetu, WeAreDevelopers svjetskom kongresu u Berlinu 2019. godine. U akademskoj sferi, radi kao asistent i stručnjak iz prakse na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na predmetu Data Mining. U prošlosti je bio asistent i na Sarajevo School of Science and Technology (SSST), na predmetu Software Engineering. Objavio je 50 naučnih radova na prestižnim IEEE/Scopus konferencijama širom svijeta, kao i nekoliko naučnih radova u ugladnim svjetskim naučnim časopisima. Također, aktivan je član uredništva i recenzent na nekoliko prestižnih svjetskih konferencija i časopisa.


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba