Uspješno održan Bosnia Agile Day 2017!

U subotu, 21.10.2017. godine održana je četvrta Bosnia Agile Day konferencija. Naše Udruženje iz godine u godinu dovodi najbolje predavače iz IT svijeta, koji dijele svoje znanje iz oblasti agilnog razvoja softvera. 

Nakon poznatih imena keynota predavača iz prethodnih godina godina poput Dave Snowden-a, Jurgen Appelo-a, Scott Ambler-a..ove godine keynote predavanje pripalo je Arie van Bennekum-u, ko-autoru Agilnog Manifesta

Neka od drugih poznatih imena predavača su: Julian Holmes, Peter Gfader, Jonathan Toler, Ben Linders, Fariz Saračević i mnogi drugi. 

Učesnici su imali priliku da prate predavanja u paralelnim sesijama, kao i da učestvuju u radionicama. Ono što je još jedan od pozitivnih aspekata ove konferencije jeste svakako networking. Veliki broj bosanskih IT firmi i IT firmi s ogrankom u BiH ispratile su konferenciju i podržale kao sponzori. 

Istaknimo, BA Day je najveća agilna konferencija u regionu. Ove godine, po prvi put je održana u hotelu Europa. Bosnia Agile udruženje se i ove godine može pohvaliti izvrsnom organizacijom konferencije, koja je ugostila približno 200 posjetitelja. 

Iz godine u godinu raste interes za konferenciju, kao i opšte poznavanje agilnih metodologija u razvoju softvera. Sve veći broj firmi počinje primjenjivati neke od metoda. 

Rekordan broj posjetitelja, ali i sponzora ove godine. 

Platinum: Comtrade;

Gold: Ministry of Programming, Softhouse, System Verification, Zira

Silver: App Impact, BildIT;

Bronze: Authority Partners, Bit Alliance, Kodecta, Mistral, Ngs, Rubicon, Scrum Alliance;

Friends: Orka, a tu su i medijski partneri: TV1, Kliker.ba, Akta i Agile Alliance. 

Vidimo se 20.10.2018. godine na BA Day 2018 gdje očekujemo još više novosti i iznenađenja od Bosnia Agile udruženja.

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba