Održano predavanje na temu "Uvod u agilni razvoj proizvoda" za CGP tim

Klikova: 9860

Član Bosnia Agile tima Nedžad Junuzović je 22.09.2017. godine u prostorijama Networksa održao predavanje na temu ,,Uvod u agilni razvoj proizvoda“ prema agendi: 

Meetup je organizovan za polaznike trosedmičnog kursa, u organizacij CGP tima, u okviru kojeg su studenti imali priliku u CAD alatu dizajnirati, te na 3D printeru realizovati, potpuno funkcionalnu robotsku IoT ruku. "CGP design team" je tim mladih inžinjera mašinstva, elektrotehnike i programera prvenstveno formiranih radi pružanja podrške mlađim kolegama. Navedenu podšku CGP tim realizuje organizovanjem stručnih obuka sa namjerom prenošenja stečenog iskustva kroz razne projekte.

Jedan od posljednjih a možda i najinteresntnijih projekata CGP tima jeste razvoj 3D modela sportskog motocikla "PINKI" u programu Solidworks, sa kojim je napravljen veliki uspjeh u okviru kojeg je tim od sedam studenata mašinstva uspjeli izmodelirati sportski motocikl sastavljan od oko 2500 dijelova. Projekat je trajao oko 1,5 godinu i nakon što se završio jedan dio studenata je oformio firmu ARGER, ostali su odmah zaposleni po raznim kompanijama. O uspjehu CGP tima govori i činjenica da njihove usluge i 3D modele danas koriste poznate svjetske firme kao nVIDIA, 3DS Dassault, AMD, MAXON itd.

Navedeni meetup je svakako samo prvi korak u saradnji koju Bosnia Agile namjerava nastaviti sa ovom vrijednom i ambicioznom ekipom.

Prezentacija sa predavanja: Agilni razvoj proizvoda od Bosnia Agile

Social Comments