Uspješno održan Bosnia Agile Day 2016

U subotu, 15.10.2016. godine održana je treća po redu, najveća Agile konferencija u Bosni i Hercegovini i regionu, Bosnia Agile Day 2016. Konferenciju je organizovalo udruženje Bosnia Agile koje se bavi promovisanjem agilnih principa i metoda za razvoj softvera i upravljanje projektima u Bosni i Hercegovini. 

Učesnici su imali priliku da čuju 19 domaćih i stranih Agile eksperata, inovatora i praktičara kao što su keynote predavač Dave Snowden, zatim Lemi Orhan Ergin, Denis Rudonja, Maria Ball, Marcus Degerman, Fariz Saračević i drugi koji su predstavljali kompanije  Cognitive Edge, BBC, ThoughtWorks, Softhouse, IBM, Infobip i druge, i koji su na predavanjima i radionicama podijelili svoje iskustvo sa agilnim metodama u IT poslovanju, ali čak i u filmskoj industriji. 

Konferenciji je prisustvovalo 196 učesnika, što je do sada najveći broj učesnika Bosnia Agile Day-a. 

  

   

Još jednom se zahvaljujemo našim GOLD sponzorima: Authority Partners, Comtrade, Softhouse, Zira; SILVER sponzorima: codecentric, Mistral, Symphony; BRONZE sponzorima: Agile Alliance, Atlantbh, Croz, Infobip, Scrum Alliance, Sarajevo School of Science and Technology te medijskim partnerima TV1, Akta, Business Magazin, Hayat, Kliker.ba, Poduzetnik, i Posao.ba.

Pogledajte u galeriji mali djelić atmosfere i kako je to sve izgledalo 15.oktobra na SSST-u.

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba