PMI-ACP trening održan u Sarajevu

Bosnia Agile je prvi prvi put u Bosni i Hercegovini organizovala dva PMI-ACP (PMI Agile Certified Practitioner) pripremna treninga – Agilno upravljanje projektima. Treninzi su održani u prostorijama Akademije387 u Sarajevu u periodu od 10. do 13. oktobra. Polaznici su tokom dva dana edukacije imali priliku raspravljati o Agile projektima i agilnom pristupu u velikim i kompleksnim okruženjima. Također, u interaktivnom okruzenju, predavač Igor Parać je razgovarao sa polaznicima o softverskim projektima u internacionalnim i multikulturalnim sredinama, te dobrim i lošim stranama agilne tranzicije.

PMI (Project Management Institute) je svjetska vodeća organizacija iz svijeta projektnog mendžmenta, Bosnia Agile je ponosna na činjenicu da učesnici kursa bili iz čitave Bosne i Herzegovine, uključujući Sarajevo, Banja Luku, Mostar, Bijeljinu.

  

Trening je potvrdio potrebu za ovakvom vrstom edukacije jer sve se više projekata zasniva na IT i softverskim rješenjima, a znanja iz oblasti agilnog projektnog menadžmenta se još uvijek razvijaju i unaprijeđuju. Bosnia Agile će nastaviti sa organizovanjem PMI-ACP treninga u cilju poboljašanja i unaprijeđenja agilnosti bosansko-hercegovačkih kompanija, te pomaganja polaznicima da se certificiraju sa svjetski priznatim certifikatima.

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba