Dvodnevni „Lean and Agile for managers“ trening održan u Sarajevu

USAID Partnership for Innovation Project (PIP), uz pomoć našeg Udruženja, organizovao je „Lean and Agile for managers“ trening koji se održao u Sarajevu, 15. i 16. oktobra 2015 godine. Cilj ovog treninga je da polaznici unaprijede razumjevanje lean i agile vrijednosti i principa u kontekstu menadžmenta i pruži praktične alate i tehnike za primjenu lean i agile procesa u njihovim organizacijama.

Tokom dvodnevnog treninga pokrivene su različite teme od interesa poput Skaliranja agilnosti, ljudi i agilnog liderstva, pregleda glavnih “koncepata” kao što su Scrum, Kanban, Scaled Agile Framework, Cont. Delivery, DevOps, Cost-of-delay, Minimum-Marketable-Features… a zatim smo se dotakli agile ugovora i na kraju diskutovali o alatim koji se odmah mogu upotrijebiti kao što su: Find your waste, Value stream mapping, Prioritize your backlog, metrics i drugi.

Predavanja su bila jako zanimljiva i podržana brojnim slučajevima i primjerima iz kojih se crpila inspiracija za dodatne diskusije. Naš trener bio je Anders Sixtensson koji ima preko 20 godina iskustva u poslovnom konsaltingu ka lean/agile ekspert i trener, projekt menadžer, supply chain analitičar i savjetnik u različitim inicijativama poslovnog unapređenja. Glavni fokus svih zadataka u koje je bio uključen je povećavanje sposobnosti za isporuke veće vrijednosti za novac.

Zahvaljujemo se kolegama iz Partnership for Innovation programa bez kojih ovaj trening ne bi bio moguć kao i Andersu i svim polaznicima treninga koji su kreirali odlično okruženje za učenje, dijeljenje iskustava i izazova, i kvalitetnu saradnju tokom treninga!

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba