Održan Bosnia Agile Day 2014

U ponedjeljak, 27. Oktobra u konferencijskoj dvorani hotela Sarajevo održana je konferencija pod nazivom Bosnia Agile Day 2014 na kojoj se sastao veliki broj developera i ostalih IT stručnjaka zainteresovanih za Agile metodologiju.

Bosnia Agile Day 2014 je jednodnevni događaj koji je okupio vodeće Agile stručnjake, praktičare i inovatore zajedno da podijele svoja iskustva, stručnost, entuzijazam i znanje.

  

Na ovom događaju, učesnici su imali priliku da prisustvuju raznim predavanjima i interaktivnim radionicama koje su organizovane u paralelnim sesijama. Na taj način učesnici konferencije su imali priliku da prošire opseg njihovih znanja o Agile pristupima i metodama koje se koriste za razvoj softvera i upravljanje timovima, steknu iskustva o njihovoj praktičnoj primjeni, te razgovaraju o najnovijim Agile poboljšanjima sa 14 vrhunskih svjetskih i domaćih predavača kao i predstavnicima vodećih IT kompanija u BiH.

Konferenciju je otvorio njegova ekselencija,  g. Fredrik Schiller, ambasador Švedske u Bosni i Hercegovini.

Uvodno predavanje je održao Scott Ambler, Senior Consulting Partner u Scott Ambler + Associates i utemeljitelj Disciplined Agile Delivery (DAD). Pored Scotta, predavanja su održali i Mike Leber, certificirani Kanban, Scrum i Management 3.0 trener, Scrum i Agile Coach, zatim Rainer Grau, predavač, predsjednik International Requirements Engineering Board (IREB), i član upravnog odbora International Software Product Management Association, te Hendrik EsserJaana NyfjordErik SchumannIvan Pavlović. Naravno, tu su i predavači iz Bosne i Hercegovine, članovi Udruženja i naši partneri, Fariz Saračević, Nermina Durmić, Damir Ibrišimović, Igor Parać, Denis Rudonja, Nermin Redžo i Peter Sandholdt.

Događaj je podržan od strane vodećih svjetskih organizacija iz oblasti agilnih metodologija: ScrumAlliance, Scrum.org i Agile Alliance.

Posebno se zahvaljujemo kompaniji Softhouse koja je Platinum sponzor Bosnia Agile Day 2014, Gold sponzorima Atlant bh, Authority Partners i Scrum Alliance, Silver sponzorima Fineline, Mistral Technologies, Scrum.org, Bronze sponzorima Agile Alliance i Devlogic, Agile University sponzoru Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, te našim medijskim pokroviteljima eAkademik i ekapija.ba. Ova konferencija je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za inovacije.

Dodatne slike sa BA Day 2014 možete naći ovdje.

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba