Meetup: UVOD U AGILE/SCRUM

From Janurar 20, 2014 18:30 until Janurar 20, 2014 20:30
Hits: 1604

Želite li da vaš sljedeći projekat pokretanje glatko? Završite brže? Pridružite nam se za prvi interaktivni Agile workshop u organizaciji Bosnia Agile. 

Najpopularniji Agilni okvir današnjice je Scrum i ovaj workshop će vas naučiti o najvažnijim Scrum karakteristikama. Pored toga razvoj softvera se drastično promijenio u zadnje vrijeme sa razvojem softver aplikacija u "cloud". Agile timovi sve više prihvataju ovaj način razvoja i prikazat ćemo vam kako da radite na razvoju softver aplikaciju kao Agilni tim putem JazzHub-a (https://hub.jazz.net/) koji ima sistem za praćenje zadatka, agilno planiranje, i integrisana kontrola coda u "cloud". Ovo će biti interaktivni event gdje ćete imati šansu da napravite i svoje projekat. Zato obavezno donesite svoj laptop/tablet. 

Fariz Saračević je profesionalni Scrum Master. On je član IBM Rational Product i Dizajn Management tima, odgovoran za IBM Rational dizajn scenarija za Agile ALM ( https://jazz.net/agile/) i JazzHub ( https://hub.jazz.net/). On blisko radi s drugim IBM Rational liderima da definišu i napreduju Agile i JazzHub karakteristike. Prije nego što je preuzeo scenariju dizajn ulogu, Fariz je vodio IBM Rational rješenje za Collaborative Lifecycle Management (CLM) i bio je dio Automated Software Quality Product Management tima odgovoran za automatska funkcionalna rješenja . Fariz je ko - autor " Software Test Engineering with IBM Rational Functional Tester: The Definitive Resource" knjige, a on je pisac i co - pisac brojnih članaka . On radio za IBM Rational od 2004. Fariz je govornik na raznim konferencijam širom svijeta na temu Agile ALM. On je magistar Informatičkih Tehnologija i ima diplomu sa Virginia Tech i diplomirao sa George Mason Univerziteta. Možete ga pratiti preko Twitter @Fariz Saračević.

Broj mjesta je limitiran i molimo vas da se što prije registrujete. 

Snack i osvježavajuće piće obezbijeđeno od strane IBM-a. 


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba