Meetup: PRELAZAK SA TRADICIONALNIH NA AGILNE METODE RAZVOJA SOFTVERA

From Maj 13, 2015 19:00 until Maj 13, 2015 20:30
Hits: 5089

Bosnia Agile u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu organizuje agile meetup na temu "Prelazak sa tradicionalnih na Agilne metode razvoja softvera". Nakon kratkog predstavljanja Bosnia Agile udruženja, predavač će iznijeti svoja iskustva u razvoju softvera na tradicionalni način i usporediti ih sa iskustvima na projektima koji su se zasnivali na principima Agilnog razvoja softvera, te iznijeti osnovne karakteristike ovih metodologija.

Za neke ljude prelazak sa jednog sistema na drugi može značiti izazov ili opasnost dok je za druge taj prelazak lagan i osvježavajući. No, jedno je sigurno, taj prelazak znači nužnu promjenu u načinu razmišljanja...

ZA KOGA JE OVAJ MEETUP?

Ovaj meetup je namijenjen za svakoga ko radi sa Agile/Scrum-om ili to planira. Meetup je namjenjen studentima i nastavnom osoblju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu kao i zaposlenima u bosanskohercegovačkim IT kompanijama kao i ostali zainteresirani za ovu oblast. 

Dobro došli na meetup!

DATUM I LOKACIJA

13. Maj 2015. godine
17:00 – 18:30 sati

Elektrotehnički fakultet Sarajevo
Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta
71000 Sarajevo

KOTIZACIJA

Učešće na meetup-u je BESPLATNO.

VAŠI TRENERI

Kroz ovaj meetup vas vodi Enis Zeherović

Enis Zeherović

Suosnivač Bosnia Agile udruženja
Enis Zeherović je inženjer informatike sa višegodišnjim iskustvom u tradicionalnom i agilnom razvoju softvera. Radio je na pozicijama vođe tima, testnog inžinjera za ručno i automatko testiranje, te vođe projekata razvoja okruženja za automatko testiranje. Također je konsultant za testiranje i HP softverska rješenja. Kroz izučavanje testiranja u agilnom razvoju pomaže drugima da primjene agilne metode i ispravno testiraju u agilnom okruženju. Suosnivač je Bosnia Agile udruženja i certificirani Product Owner (PSPO). Aktivan je Agile promotor u svojoj firmi i šire. Trenutno zaposlen u Comtrade d.o.o.  


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba