Trening: PROFESSIONAL SCRUM DEVELOPER

From Maj 21, 2015 10:30 until Maj 23, 2015 19:30
Hits: 3669

Ovaj trening je na engleskom jeziku i potrebno je da na trening ponesete vlastiti laptop.
Dodatne informacije dostupne su na web stranici Scrum.org.


Bosnia Agile i Scrum.org organizuju oficijelni i certificirani, ali i dalje zabavan i uzbudljiv Professional Scrum Developer (PSD) kurs. Professional Scrum Developer (PSD) je 3-dnevni kurs koji vas uči razvoju izvrsnog software-a koištenjem Scrum razvojnog okvira. Radeći u nizu Sprintova, timovi polaznika kursa sarađuju, primjenjujući moderne inženjerske prakse i koriste Scrum okvir da se izbore sa kontinuiranim promjenama. Polaznici kursa uče kako da razviju inkremente potencijalno isporučivih funkcionalnosti iz realnog Product Backlog-a.

Polazici kursa istovremeno rade specifikaciju zahtjeva, dizajn, razvoj, testiranje, integraciju i deployment unutar jedne iteracije. Kurs podučava kako agilne inžinjerske prakse i podržavajući ALM alati dodatno povećavaju sposobnosti tima.

Kurs je dostupan za .NET i Java-u. Dot.NET verzija je razvijena u partnerstvu sa Microsoft®-om i u pitanju je oficijelni trening za Microsoft Visual Studio.

Polaznici kursa će imati opciju da odaberu svoj programski jezik (.NET ili Java) prilikom registracije. Imajte na umu da ćete morati donijeti svoj laptop sa svojom omiljenom IDE.

TEME

  • Scrum okvir - Scrum teorija uključuje koncept timeboxing-a te specifične uloge, pravila i artifakte. Svi elementi Scrum-a se međusobno nadopunjuju kako bi činili konzistentnu cjelinu. Sav posao se obavlja u Sprintovima. Sva bazna pravila, događaji i uloge opisani su u Vodiču za Scrum, priznati Scrum izvor znanja. Svaki dio Scruma vezan je za principe i teoriju. Ovo je osnovno znanje za svaki Scrum tim i bilo koga uključenog u Scrum Razvoj. Profesionalni Scrum developer je efektivn radeći u razvojnom timu u skladu sa Scrum okvirom, isporučujući vrijednost u obliku upotrebljivog software-a na kraju svakog sprinta.
  • Scrum teorija i principi - Scrum je zasnovan na empirijsko procesnoj teoriji u cilju upravljanja kompleksnošću procesa razvoja software-a. Svi principi i vrijednosti Scrum okvira zasnovani su na bazičnom shvatanju razvoja software-a kao kreativnog i kompleksnog posla. Scrum developeri prepoznaju i prihvataju ovu kompleksnost. Oni mogu objasniti i promovirati upotrebu konkurentnih procesa, samoorganizacije i modernih, agilnih tehnika razvoja software-a kao odgovor na problem kompleksnosti.
  • Kros-funkcionalni, samo-organizovani razvoj - Razvojni timovi u Scrum-u su samo-organizovani. Samo-organizacija zahjeva ne samo dostupnosti potrebnih vještina za razvoj, već i vještine kolaboracije, posvećenosti tima, zajedničkog vlasništva nad problemima, djeljenjem ciljeva i kreativnosti. Razvojni tim samostalno odlučuje kako će uraditi potrebni posao za koji su procijenili da ga mogu završiti u sprintu.

Domen produktivnosti

  • Analiza - Razvoj izvrsnog software-a podrazumjeva poznavanje potreba korisnika, stejkholdera i tržišta. U današnjim tržišnim uslovima visoke kompleksnosti sa puno nepredvidljivih promjena, detalji korisničkih zahtjeva se dodaju u zadnjoj minuti, čak u toku samog programiranja zahtjeva. Razvojni tim i Product Owner sarađuju u kreiranju, pojašnjavanju i procjenjivanju stavki Product Backlog-a ispunjavajući očekivanja od software-a.
  • Emergent arhitektura - Scrum ima iterativno-inkrementalan pristup razvoju software-a i fokusiran je na isporučiv software na kraju svakog spint-a. U domenu dizajna software-a i arhitekture ovo vodi značajnoj promjeni u pristupu, tj. od unaprijed propisane do pojavljujuće (emergant) osobine arhitekture. Dizajni i arhitekture razvijaju se i mijenjaju kako se aplikacije i proizvodi razvijaju i mijenjaju.
  • Programiranje - U sklopu inkrementalnog razvoja, Scrum stavlja kvalitet ispred obima. Pisanje visokokvalitetnog koda je samo po sebi umjetnost. To zahtjeva vještine, posvećenost, majstorstvo, dogovorene prakse i standarde.
  • Test First Development- Promišljanje korisničkih zahtjeva prije pisanja funkcionalnog koda smatra se dobrom agilnom razvojnom praksom. To pomaže da se o poslu razmišlja u kontekstu kako će funkcionalnost testirati, ali također poboljšava praćenje i eliminiše druge nepotrebne aktivnosti koje su dio tradicionalnog pristupa specifikaciji zahtjeva unaprijed.

Domen kvaliteta

  • Standardi - Scrum razvojni timovi prevazilaze standarde kompanije, razvojna i organizacijska pravila. Takva pravila pružaju vodilje. Scrum razvojni timovi sami odlučuju o potrebnoj implementacijskoj praksi, time poštjući standarde.
  • Testiranje - Sposobnost isporuke upotrebljivog software-a na kraju svakog sprinta traži različite strategije testiranja, gdje se te aktivnosti završavaju u sklopu razvoja.

    

AUDITORIJ

Professional Scrum Developer kurs je namijenjen za bilo kojeg člana razvojnog tima, uključujući i arhitekate, programere, testere i druge osobe sa određenim tehničkim znanjem. Kurs se fokusira na tehnologiju i podrazumjeva programiranje u parovima.

TESTIRANJE I CERTIFIKACIJA

Svi učesnici koji završe Professional Developer Scrum kurs dobijaju vaučer za polaganje Professional Scrum Developer Level I (PSD I) ispita.

OČEKIVANO PREDZNANJE

Polaznici će naučiti najviše ukoliko su:

.NET JAVA

Visual Studio 2013 

Eclipse for Java ili slična IDE

C#, .NET & ASP.NET iskustvo

Java, JUnit, Subversion ili Git

Trening će se održati na Engleskom jeziku.

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA

21.05 - 23.05.2015

Academy 387

BOSMAL Toranj 1, 4 sprat (Galerija Promenada)

Milana Preloga 12

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

KOTIZACIJE

Kasna registracija
1858 KM + 17% PDV ili 950 € + 17% PDV

Regularna registracija prije 21 aprila, 2015:
1663 KM + 17% PDV ili 850 € + 17% PDV

Rana registracija prije 21 marta, 2015:
1467 KM
+ 17% PDV ili 750 € + 17% PDV

Bosnia Agile članovi imaju dodatnih 50 EUR popust na sve tipove registracije.

Firme sa 4 ili više registovanih polaznika imaju dodatnih popust od 10%.

Molimo kontaktirajte nas putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. za predračun.

Broj polaznika je ograničen.

RASPORED PROFESSIONAL SCRUM DEVELOPER (PSD) KURSEVA U EVROPI U NAREDNIH 6 MJESECI

Professional Scrum Developer (Java)
Februar 18-20, 2015 u Cirihu, Švicarska
Cijena: 2400.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET)
Mart 3-5, 2015 u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo
Cijena: 2680.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET)
Mart 4-6, 2015 u Kopenhagenu, Danska
Cijena: 1600.00 Euro

Professional Scrum Developer (Java)
Mart 11-13, 2015 u Minhenu, Njemačka
Cijena: 2380.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET)
Mart 16-18, 2015 u Den Haagu, Holandija
Cijena: 1750.00 Euro

Professional Scrum Developer (Java)
Mart 30 - April 1, 2015 u Barseloni, Španija
Cijena: 1250.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET)
April 20-22, 2015 u Štokholmu, Švedska
Cijena: 2560.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET)

May 18-20, 2015 u Kopenhagenu, Danska
Cijena: 1600.00 Euro

Professional Scrum Developer (.NET) ili (JAVA)
Maj 21-23, 2015 u Sarajevu, Bosna i Hercegovina
Cijena: 750.00 Euro

 

Professional Scrum Developer (Java)

Jun 24-26, 2015, u Minhenu, Njemačka
Cijena: 2150.00 Euro

O PREDAVAČU

Predavač je Ralph Jocham (http://courses.scrum.org/about/ralph-jocham), osnivač Effective Agile-a (http://www.effectiveagile.com/).

“Ralph i ja smo radili zajedno na Scrum-u tokom posljednjih nekoliko godina. Toplo ga preporučujem onima koji žele da primjene Scrum i tako dobiju na agilnosti. Stručnjak je na polju menadžerske prakse, kao i najboljem načinu za developer-e za rad u Scrum okruženju.”

- Ken Schwaber, Izumitelj Scrum-a 


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba