Trening: PROFESIONALNI SCRUM PRODUCT OWNER

From Maj 21, 2015 10:30 until Maj 23, 2015 19:30
Hits: 2699

Bosnia Agile i Scrum.org organiziraju oficijelni i certificirani, ali i dalje zabavan i uzbudljiv  Professional Scrum Product Owner (PSPO) kurs. Ovo je trodnevni kurs na temu optimiziranja vrijednosti softverskih proizvoda i sistema. U toku prava dva dana, učiti ćete na temu Product Ownership u Scrum-u, što danas zahtjeva više od znanja pisanja sistemskih zahtjeva ili upravljanja Product Backlog-om. Profesionalni Scrum Product Owner-i moraju imati konkretno znanje i razumijevanje svega što utiče na vrijednost proizvoda koje razvijaju. Treći dan, tim će uživati u zabavnoj i uzbudljivoj rafting tim building aktivnosti. Ovo je jedinstvena prilika da učite, zabavite se i certificirate se.

  

TEME

 • Uvod - Upoznavanje s instruktorom, predavanjem, složenosti kursa i Scrum-om.
 • Razvoj vrijednosti - Primarni posao Product Owner-a je da poveća vrijednost kreiranju od strane proizvoda za koji je odgovoran. Ovaj dio pokriva pokretače vrijednosti, i strategije za njihovo mjerenje.
 • Proizvodno upravljanje - Agile proizvodno upravljanje se razlikuje od tradicionalnih. Ovaj dio istražuje te razlike, kao i to kako Product Owner radi u Agile okruženju u cilju isporuke proizvoda.
 • Upravljanje zahtjevima - Product Backlog je gorivo koje pokreće razvojni tim, i upravljanje njim je jedna od primarnih uloga Scrum Product Owner-a. Ovdje možete naučiti priče korisnika, strategije naručivanja i organizacije, te kako pripremiti Product Backlog.
 • Planiranje distribucije - Kako izgleda dobra distribucija? Zašto se prave izdanja? Kakav uticaj može imati loše izdanje na Vas i vašeg klijenta? Ovaj dio istražuje strategiju izdanja i kako optimizirati raspodjelu vrijednosti između njih.
 • Lean planiranje - Izdanje je često prvi korak do realizacije vrijednosti. Da li postoji bolji način za naučiti planirati od planiranja? Ovdje polaznici uče osnove prepoznavanja ciljeva i vrijednosti, sortiranje backlog-a, pretpostavke, podešavanja, te o osnovnom planiranju.
 • Upravljanje proizvodima - Razumijevanje ukupnog troška vlasništva je osnovno što vlasnici trebaju znati za uspješno upravljanje proizvodom. Kako vi balansirate između optimizacije vrijednosti izdanja i povećanja vrijednosti proizvoda ili sistema kao sredstva za organizaciju? Kako se to uklapa u vaš product roadmap, i zašto je “Definicija gotovog” vašeg razvojnog tima osnova za sve što radite?

    

AUDITORIJ

Professional Scrum Product Owner kurs je namijenjen vlasnicima proizvoda kao i bilo kome drugom odgovornom za povećanje vrijednosti od strane dostavljenih softver projekata i usluga.

Scrum Masters mogu iskoristiti ovaj kurs jer njihova uloga često uključuje podučavanje vlasnika proizvoda.

EVALUACIJA I CERTIFIKACIJA

Professional Scrum Product Owner kurs nudi dva povezana nivoa i certifikacije: Professional Scrum Product Owner nivo I (PSPO I) i Professional Scrum Product Owner nivo II (PSPO II).

Svi polaznici po završetku Professional Scrum Product Owner kursa će dobiti lozinku za PSPO I evaluaciju i USD 200 popust na PSPO II evaluaciju (regularna cijena USD 500).

Za više detalja o PSPO pogledajte https://www.scrum.org/Courses/Professional-Scrum-Product-Owner.

PREDZNANJA

Polaznici će naučiti najviše ukoliko su:

 • Proučili Scrum Guide (obavezno).
 • Prošli Scrum Open evaluaciju.
 • Imaju solidno razumijevanje Scrum-a bilo da su to stekli radeći u Scrum timu ili kroz učestvovanje u Professional Scrum Foundations ili sličnom kursu.
 • Bili ili jesu usko povezani sa proizvodnim upravljanjem sa aspekta softverskih proizvoda ili aplikacija.

Trening će se održati na Engleskom jeziku.

DATUM & LOKACIJA

21.05 - 23.05.2015, Sarajevo

(prevoz do rafting lokacije uključen)

Academy 387

BOSMAL Toranj 1, 4 sprat

Milana Preloga 12

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

KOTIZACIJE

Registracija: 1663 KM + PDV ili 850 EUR + PDV

Rana registracija prije 30 Aprila, 2015: 1467 KM + PDV ili 750 EUR + PDV

Bosnia Agile članovi imaju dodatnih 50 EUR popust na svaku registraciju.

Firme sa 4 ili više registovanih imaju dodatni 10% popust.

Molimo kontaktirajte nas putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. za predračun.

Broj polaznika je ograničen.

O PREDAVAČU

Predavač je Ralph Jocham (http://courses.scrum.org/about/ralph-jocham), osnivač Effective Agile-a (http://www.effectiveagile.com/).

Ralph i ja smo radili zajedno na Scrum-u tokom posljednjih nekoliko godina. Toplo ga preporučujem onima koji žele da primjene Scrum i tako dobiju na agilnosti. Stručnjak je na polju menađerske prakse, kao i najboljem načinu za developer-e za rad u Scrum okruženju.”

-- Ken Schwaber, Izumitelj Scrum-a

 


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba