Meetup: AGILNI PRISTUP MREŽAMA

From Janurar 08, 2015 18:00 until Janurar 08, 2015 19:00
Hits: 4448

Živimo u doba kada tradicionalni pristup programima i projektima, a pogotovu razvoju softvera više ne daje zadovoljavajuće rezultate u smislu efektivnosti, efikasnosti i fleksibilnosti.

Kada na ovo dodamo još jedan sloj kompleksnosti, tj. način na koji su raspoređene krajnje tačke u komunikaciji – sopstveni serveri, izdvojeni data-centri, cloud servisi, korisnici koji na svojim uređajima – fiskni računari, laptopi, mobilni uređaji (iOS, Android, Windows), pristupaju sa bilo kojeg mjesta (kuća, kafić, posao, na putovanju), dolazimo u stanje koje postaje toliko kompleksno da tradicionalni pristup upravljanju računarskim mrežama, ne samo da nije efikasan, već više nije ni moguć.

Cisco kao najveći svjetski proizvođač komunkacijske opreme i opreme za računarske mreže, nastoji poboljšati programabilnost mreže i virtualizacije mrežnih servisa. Način na koji to žele postići je izbacivanjem jednog sloja kompleksnosti i na taj način omogućiti aplikacijama i osobama koje razvijaju aplikacije, da direktno utiču (konfigurišu) na sistem (compute), mrežu i mrežne servise.

Na meetup-u koji će se održati u četvrtak, 08.01.2015. godine u NEST387 sa početkom u 17:00 sati, kolega Rešad Rovčanin iz kompanije CISCO će prezentirati sljedeće teme:

  • Software-defined compute – definisanje sistema i compute/server platforme kroz XML API (UCS Manager)
  • Software-defined network – definisanje/konfigurisanje mreže kroz REST API (APIC/APIC-EM)
  • DevNet program
  • Cisco Live! Milan konferencija i Hackathon

Dobro došli na meetup! 

DATUM I LOKACIJA

08. Januar, 2015
17:00 – 18:00 

HUB387/NEST71 (Bosmal Tower 1)
Milana Preloga 12
71000 Sarajevo

KOTIZACIJA
Učešće na meetup-u je BESPLATNO.

VAŠ PREDAVAČ

Meetup će voditi Rešad Rovčanin.

Rešad Rovčanin, već 17 godina ekspert u oblasti računarskih mreža, a nešto manje od 9 godina radi za Cisco na raznim pozicijama. Najduži angažman mu je tehnički konsalting u prodaji Cisco mrežnih i sistemskih rješenja za teritorije Albanije, Makedonije, Kosova i BiH. Pored ove funkcije, za Cisco je obavljao i funkciju menadžera za partnere za područje Balkana, Baltika, Kavkaza, Centralne Azije, Jemena i Omana. Prije dolaska u Cisco, učestvovao je u podizanju dva uspješna startup-a, jednog SP-a i jednog sistem integratora. Prvi CCIE u BiH. Pored poslovne karijere, već 12 godina aktivan je u povećanju informatičke kulture u BiH kroz NGO angažman i nekoliko godina kao asistent na ETF-u Univerziteta u Sarajevu. U slobodno vrijeme se bavi društveno korisnim radom, obnovljivim izvorima energije i streličarstvom.

  


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba