Meetup: ETF SARAJEVO AGILE UNIVERSITY

From Oktobar 15, 2014 14:00 until Oktobar 17, 2014 15:30
Hits: 1439

Agile University Meetup je događaj koji Bosnia Agile organizira u saradnji sa AtlantBH d.o.o i Elektrotehničkim fakultetom u Sarajevu, na kojem ćete imati priliku upoznati se sa konceptima agilnog pristupa upravljanju projektima, dizajna i razvoja informacionih sistema kao i prednostima ovog pristupa u odnosu na tradicionalni waterfall metod. Prezentirati ćemo vam iskustvia i prilagodbe u praktičnoj primjeni agile-a od strane jedne od vodećih softwareskih kompanija u BiH kao i osvrt na lokalni ekosistem i njegove prilike i slabosti u svjetlu agile pristupa.

Pridružite nam se, postavljajte pitanja kako bi sutra lakše provodili Agile pristup u svojoj kompaniji odnosno budućem radnom mjestu.

AGENDA

15. oktobar 2014. godine

12:00 – 12:45 Agile i Scrum u 45 minuta

Nakon kratkog predstavljanja osnovnih koncepata agilnosti, razloga za agilnost i usporedbe ovog pristupa razvoja informacionih sistema sa tradicionalnim waterfall  pristupom, Kemal Bajramović će dati kratki pregled Scrum-a, kao najpopularnijeg agilnog okvira kroz pregled Scrum uloga, aktivnosti i artifakata. Objasnićemo zašto je ovaj pristup najpogodniji za razvoj inovativnih proizvoda poput informacionih sistema.

12:45 – 13:30 AtlantBH: Gdje smo nakon 4 godine agile prakse?

Projektni timovi u AtlantBH su se sa agile praksama prvi put susreli prije 4 godine. Na ovoj prezentaciji ćemo pričati o našim iskustvima i prilagodbama u primjeni agile-a. Dodatno, daćemo i osvrt na lokalni ekosistem i njegove prilike i slabosti u svjetlu agile pristupa.

ZA KOGA JE OVAJ MEETUP?

Ovaj meetup je namijenjen za svakoga ko radi sa Agile/Scrum-om ili to planira. Meetup je namjenjen studentima i nastavnom osoblju Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu kao i zaposlenima u bosanskohercegovačkim IT kompanijama kao i ostali zainteresirani za ovu oblast. 

Dobro došli na meetup!


DATUM I LOKACIJA

15. Oktobar 2014. godine
12:00 – 13:30 sati

Elektrotehnički fakultet Sarajevo
Zmaja od Bosne bb, Kampus Univerziteta
71000 Sarajevo

KOTIZACIJA

Učešće na meetup-u je BESPLATNO.

VAŠI TRENERI

Kroz Agile university Meetup vas vode Ferid Ajanović i Kemal Bajramović

Ferid Ajanović, dipl.ing.el.

Vice President Projects & Services u Atlantbh d.o.o
Ferid je posebno fokusiran na uspostavljanje novih usluga, razvoj timova i jačanje kapaciteta. Njegov radni ciklus je obilježen aktivnostima kao što su razvoj novih vještina, projektno planiranje, produkt menadžment, softver dizajn, izgradnja odnosa sa kupcima, zapošljavanje itd.

Kemal Bajramović, dipl.ing.el.

Co-Founder, Agile/Scrum trainer u Bosnia Agile 
Kemal je Agile/Scrum trener na kursevima koje organizira Bosnia Agile i druge organizacije čiji cilj je promocija agilnih praksi u razvoju informacionih sistema i upravljanju projektima u IT kompanijama i javnom sektoru. On je Certified ScrumMaster® (CSM), Certified Scrum Product Owner® (CSPO) i Professional Scrum Product Owner™ (PSPO).  


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba