Konferencija: BOSNIA AGILE KICKOFF

Započinje u Mart 22, 2014
+387 61 218-405; +387 61 817-548
Hits: 2305

Bosnia Agile je novoformirano udruženje entuzijasta koje ima za cilj da promoviše agilne principe i metode razvoja softvera, agilno upravljanje projektima kao i da na jednom mjestu okupi agiliste iz Evrope i šire. Drago nam je da možemo najaviti zvanični početak rada udruženja događajem pod nazivom „Bosnia Agile Kickoff“.

„Bosnia Agile Kickoff“ će se održati u Hotelu Sarajevo 22. marta, 2014. godine. Na ovom cjelodnevnom događaju, učesnici će imati priliku da prisustvuju raznim predavanjima i radionicama koje će biti organizovane u paralelnim sesijama.

Osnovni cilj konferencije je popularizacija upotrebe agilnih metodologija u upravljanju kompanijama i procesima, sa posebnim naglaskom na upravljanje softverskim projektima. Učesnicima će biti predstavljene prednosti korištenja agilnih metodologija među IT stručnjacima.

Uvodno predavanje će održati Jurgen Appelo, autor knjige Management 3.0: Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders. Jurgen Appelo je također autor veoma posjećenog bloga http://www.noop.nl, suosnivač udruženja Agile Lean Europe Network i Stoos Network, predavač na mnogim konferencijama i jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu agilnih metodologija. Nakon ovog predavanja, uslijedit će još nekoliko predavanja i radionica, koje će prirediti domaći i strani eksperti u ovoj oblasti, kao što su Ralph Jocham, prvi evropski Scrum.org trener, Elizabeth Woodward, koautor knjige A Practical Guide to Distributed Scrum.

Prijevremena registracija je već omogućena i može se izvršiti do 15. marta, 2014. godine. Ukoliko ste zainteresovani za sponzorisanje ovog događaja, možete nas kontaktirati putem Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba