Konferencija: BOSNIA AGILE KICKOFF

Započinje u Mart 22, 2014
+387 61 218-405; +387 61 817-548
Hits: 1821

Bosnia Agile je novoformirano udruženje entuzijasta koje ima za cilj da promoviše agilne principe i metode razvoja softvera, agilno upravljanje projektima kao i da na jednom mjestu okupi agiliste iz Evrope i šire. Drago nam je da možemo najaviti zvanični početak rada udruženja događajem pod nazivom „Bosnia Agile Kickoff“.

„Bosnia Agile Kickoff“ će se održati u Hotelu Sarajevo 22. marta, 2014. godine. Na ovom cjelodnevnom događaju, učesnici će imati priliku da prisustvuju raznim predavanjima i radionicama koje će biti organizovane u paralelnim sesijama.

Osnovni cilj konferencije je popularizacija upotrebe agilnih metodologija u upravljanju kompanijama i procesima, sa posebnim naglaskom na upravljanje softverskim projektima. Učesnicima će biti predstavljene prednosti korištenja agilnih metodologija među IT stručnjacima.

Uvodno predavanje će održati Jurgen Appelo, autor knjige Management 3.0: Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders. Jurgen Appelo je također autor veoma posjećenog bloga http://www.noop.nl, suosnivač udruženja Agile Lean Europe Network i Stoos Network, predavač na mnogim konferencijama i jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu agilnih metodologija. Nakon ovog predavanja, uslijedit će još nekoliko predavanja i radionica, koje će prirediti domaći i strani eksperti u ovoj oblasti, kao što su Ralph Jocham, prvi evropski Scrum.org trener, Elizabeth Woodward, koautor knjige A Practical Guide to Distributed Scrum.

Prijevremena registracija je već omogućena i može se izvršiti do 15. marta, 2014. godine. Ukoliko ste zainteresovani za sponzorisanje ovog događaja, možete nas kontaktirati putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba